Sluiten

Weet jij al dat je
internet browser verouderd is?
Je browser is misschien niet helemaal optimaal in gebruik met onze website.

Kies een browser

GA TERUG
DRAAI HET APPARAAT OM TE SPELEN

Nickelodeon is een van de meest populaire kinderzenders ter wereld. Nickelodeon is in 1979 in de Verenigde Staten opgericht als een televisiestation waar kinderen de boventoon voeren, in die zin dat alles draait om kinderen en er gedacht wordt vanuit kinderen. Nickelodeon richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

 

Vanaf 2004 wordt Nickelodeon ook in Vlaanderen uitgezonden. Reeds vele hitseries zijn op Nickelodeon uitgezonden. Onder andere SpongeBob, De Ludwigs, De Thundermans en Henry Danger zijn populaire kinderseries. Voor de allerkleinsten zendt Nickelodeon dagelijks programma’s uit in het speciale Nick Jr. blok. Dora en Diego zijn voorbeelden van populaire Nick Jr. series.

 

Nickelodeon maakt onderdeel uit van Viacom International Media Networks. Viacom International Media Networks is expert op het gebied van kids- en jongeren entertainment. Dagelijks ontvangen zo’n 2,3 miljoen huishoudens in Vlaanderen onze zenders MTV, Spike en Nickelodeon. In Franstalig België bereiken we met MTV en Nickelodeon 1,6 miljoen huishoudens. Viacom International Media Networks staat voor sterke merken die verder gaan dan televisie alleen.

 

Wat voor website is Nickelodeon? 

Nickelodeon.be is een website die speciaal gemaakt is voor kinderen. Dezelfde makers als de tv zender Nickelodeon, hebben ook deze website ontwikkeld. Nickelodeon is onderdeel van Viacom International Media Networks. Dat is een groot bedrijf waar bijvoorbeeld ook Comedy Central en MTV bij horen.

 

Op de website www.nickelodeon.be kun je de volgende dingen vinden: allerlei informatie over de series die op Nickelodeon worden uitgezonden, zoals de tv gids maar bijvoorbeeld ook informatie over SpongeBob en zijn vrienden.


- filmpjes van Nickelodeon series en allerlei andere filmpjes die leuk zijn voor kinderen
- kleurplaten, wallpapers en andere fun dingen van Nickelodeon series
- games van Nickelodeon series en soms ook van bedrijven waarmee Nickelodeon samenwerkt
- prijsvragen en acties, bijvoorbeeld van bedrijven waarmee Nickelodeon samenwerkt
- de cartoon creator, waarmee je zelf een cartoon kunt maken!
- en nog veel meer natuurlijk!

 

Prijsvragen en winnen

Op Nickelodeon staan vaak meerdere prijsvragen. Hierbij kun je natuurlijk altijd iets winnen! De winnaars van de prijsvragen op Nickelodeon worden altijd eerlijk geselecteerd. Per prijsvraag staan ook altijd actievoorwaarden, waarin je de precieze informatie kan nalezen over die actie. Bijvoorbeeld van wanneer tot wanneer je mee kan doen aan de prijsvraag, of er een bepaalde leeftijdsgrens is, enzovoort.

 

Hoe weet ik wat reclame is op de Nickelodeon website? 

Als iets reclame is, staat daar altijd in zwart/wit ‘advertentie’ op vermeld. Willen jouw ouders liever niet dat jij reclames bekijkt? Dan is het handig dat je niet klikt op plaatjes of banners waarop ‘advertentie’ in een zwarte balk staat.

 

Moet ik mijn gegevens invullen op Nickelodeon? En zo ja, welke? 

Op Nickelodeon.be hoef je niet altijd je gegevens in te vullen. Heel veel onderdelen van www.nickelodeon.be zijn te bekijken zonder dat je je gegevens hoeft achter te laten. Denk bijvoorbeeld aan het spelen van een game, bekijken van video's of de tv gids, enzovoort. Alleen als je mee wil doen aan een prijsvraag, moet je je gegevens invullen. De gegevens die wij vragen zijn: voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, woonplaats, telefoonnummer, emailadres.

 

Wat gebeurt met de gegevens die ik op Nickelodeon.be invul?

De gegevens die je invult als je met een prijsvraag meedoet worden opgeslagen in onze ‘database’. Een database is een digitale ‘verzamelplaats’ van allerlei gegevens die mensen op een website invullen. Alle gegevens van iedereen die zich op www.nickelodeon.be aanmeldt, worden in zo’n database opgeslagen. Als Nickelodeon zorgen wij ervoor dat jouw gegevens altijd goed beschermd zijn en dat niemand deze gegevens zomaar in handen kan krijgen. Dus als je je gegevens op de website invult, kun je ervan uitgaan dat ze bij ons veilig zijn! Let op: ga altijd voorzichtig om met het doorgeven van jouw persoonsgegevens! Als het niet nodig is om een specifieke reden, zal Nickelodeon nooit om jouw persoonsgegevens vragen. Ook zullen wij je nooit zomaar vragen om via telefoon je gegevens bekend te maken of via email je gegevens op te sturen. Dat gebeurt alleen in speciale gevallen, bijvoorbeeld als je een prijsvraag hebt gewonnen!

 

Waarom moet je voorzichtig zijn met je gegevens?

Niet iedereen beschermt jouw gegevens goed. Nickelodeon.be doet dit natuurlijk wel! Maar, sommige mensen of bedrijven willen je soms reclame toesturen of gaan je ineens bellen over bepaalde aanbiedingen of acties. Dat is natuurlijk vervelend als je er niet om hebt gevraagd. Daarom benadert Nickelodeon je dus alleen in speciale gevallen...

 

Maar wat moet ik doen als ik gebeld of gemaild word door Nickelodeon voor mijn gegevens?

Soms als het voor een uitzending nodig is, zullen wij om je gegevens vragen, maar dan zullen wij er altijd bij zeggen waarvoor het is! Als je het niet vertrouwt, kun je altijd vragen wie je hebt gesproken en of je ouders deze persoon later kunnen terugbellen (en op welk telefoonnummer). Dan weet je 100% zeker of het oké is om je gegevens door te geven. Ook kun je een email sturen naar info@nickelodeon.be en vragen of wij kunnen bevestigen dat jij bent benaderd voor een specifieke actie of uitzending. Een email kunnen wij soms niet meteen beantwoorden, aangezien we wel meer dan 2000 emails per dag krijgen! Dus als het haast heeft, zorg dan dat je het via de telefoon navraagt…Nickelodeon is in noodgevallen ook altijd bereikbaar via het nummer dat op www.vimn.nl/ vermeld staat.

 

Wil je meer weten over hoe je veilig kunt internetten?

Kijk dan eens op de volgende sites:

Kennisnet over veilig internetten www.veilig.kennisnet.nl

Surf Safe www.surfsafe.nl
 

Heb je meer vragen over deze website?

Kijk dan eens bij HELP. Staat jouw vraag daar niet tussen?

Dan kun je ook een email sturen naar info@nickelodeon.be.

 

 

Informatie over Nickelodeon.be voor ouders

Is mijn kind veilig op Nickelodeon.be?

Ja, uw kind is totaal veilig op onze website voor ‘gevaren’ van buitenaf. Wij zorgen er ten eerste voor dat alle persoonsgegevens die uw kind invoert, voor het meedoen aan bijv. een prijsvraag, volledig worden beschermd in onze database. Daarnaast zullen wij als Nickelodeon er altijd voor zorgen dat kinderen niet direct contact met elkaar kunnen leggen. Op sommige sites kan dit bijvoorbeeld via berichtensystemen, send-a-friend opties, gastenboeken, chatboxen, enzovoort. Bij Nickelodeon worden alle ingestuurde berichten en andere content (zoals foto's en filmpjes) gemodereerd. Verder zijn de mogelijkheden om direct onderling contact te leggen niet in de site aanwezig. Dit is om te voorkomen dat uw kind(eren) contact kunnen krijgen met mensen die ze niet kennen. U kunt zich voorstellen dat onderling contact onder kids wellicht niet schadelijk is, maar op sommige sites komt het wel eens voor dat kinderen ook (tenzij dit niet weten) contact kunnen hebben met volwassenen. Dit willen wij als Nickelodeon te allen tijde voorkomen.

 

Ik wil niet dat mijn kind lid is van Nickelodeon.be. Hoe kan ik dit blokkeren?

Als uw kind zich inschrijft voor Nickelodeon.be, krijgt u automatisch een email met daarin de mogelijkheid om de inschrijving ongedaan te maken. In het geval dat u het niet eens bent met de inschrijving, maar u heeft deze email niet bewaard – of uw kind heeft niet het juiste emailadres achtergelaten – dan kunt u altijd een email sturen naar info@nickelodeon.be. Hierin kunt u uw verzoek om verwijdering aangeven. Vermeld dan wel graag het emailadres, woonplaats, en de nickname en/of geboortedatum van uw kind.

 

Hoe gaat Nickelodeon om met advertenties en reclame op de website?

Op onze site maken wij het verschil tussen redactionele content en reclame zo duidelijk mogelijk. Dit doen we door reclame, banners en acties met “advertentie” te bestempelen. Wilt u liever niet dat uw kind de commerciële boodschappen bekijkt of aan dergelijke acties meedoet? Dan kunnen zij deze dus gemakkelijk herkennen aan de hand van de zwarte balk met “advertentie” erin. Voor Nickelodeon is de kwaliteit van de commerciële acties erg belangrijk. Wij adviseren onze klanten hierin actief, zodat de acties altijd leuk zijn voor kinderen en de prijzen die te winnen zijn bijvoorbeeld voor hen relevant zijn. Daarnaast zijn er enkele vormen van reclame die wij niet toestaan op Nickelodeon. Hieronder valt bijvoorbeeld reclame die gewelddadig is, boodschappen die kinderen direct aanzetten tot een aanschaf en in het bijzonder reclames voor ringtones en andere mobiele abonnementsdiensten. Heeft u meer vragen over Nickelodeon en reclame? Stuur dan een email naar info@nickelodeon.be o.v.v. “Vraag over Nickelodeon en reclame”.

 

Wat zijn handige sites met informatie over kinderen & internet?

Digibewust, een samenwerkingsverband tussen overheid en bedrijfsleven dat in Nederland het 'digibewust' zijn wil stimuleren en vergroten. 

www.digibewust.nl

Mijn Kind Online, de verzamelplek voor kennis over de jeugd en digitale media, een samenwerking tussen Ouders Online en KPN.

www.mijnkindonline.nl

Stichting Kennisnet, de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs.

www.ouders.veilig.kennisnet.nl


Heeft u meer vragen over deze website of Nickelodeon?

Stuur dan een email naar info@nickelodeon.be, met daarin duidelijk vermeld uw vraag. Aangezien wij duizenden emails per dag ontvangen, zijn wij helaas niet altijd in staat om direct op uw email te antwoorden. Wij streven ernaar om emails met relevante vragen of tips binnen 2 weken te beantwoorden. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft. Heeft u echt een dringende vraag? Wij zijn in noodgevallen ook altijd bereikbaar via het nummer dat op www.vimn.nl vermeld staat.

close